2/02/09

mari belajar 001

selamat pagi muridmurid.

oh ya hari ini aku taknak ajar ilmu hisab atau apa sahaja lah yang aku tahu bosan gila dah belajar kat sekolah balik rumah belajar lagi. hari ini mari kita belajar secara riang ria rebina. mana tahu benda ni boleh menggemukkan lagi dompet korangkorang tu ke. kita akan belajar caracara buat "kakiku berbutangbutang".

mula2 macam biasalah kena ada bahanbahan. bahanbahan yang diperlukan ialah stoking busuk, butang baju sekolah, benang, jarum dan gunting ikan.


dah fikir masakmasak apa kau nak buat ke atas stoking tu, kau pun ambil pen dan tanda lah kat lubang2 butang tu. ini untuk memudahkan selain bagi butangbutang tu selari dengan apa yang kau hajatkan ia jadi.


habis tu, kita mulakan sesi menjahit.


berapa jam kemudian korang akan dapat hasilnya. tadaa~
oke sebenarnya aku dapat idea nak buat ni lepas aku blank taktahu apa nak kasi akak aku masa birthday dia hari sabtu lepas. jadi aku terpandang stoking aku terfikir nak buat benda alah ni. nasib lah menjadi. dan aku rasa compare kita buat sendiri dengan beli dekat kedai, lagi bermakna kalau kita buat sendiri kan. lagipun serius aku cakap barang kat kedai hanya buat kau rasa nak memilikinya sendiri daripada bagi kat orang. huhu

kita jumpa lagi muridmurid.

bangun kelas!