30/10/08

cerita

aku ade tengok cerita baru pagi tadi. aku rase touching tp tak sangat.
mmg lumrah aku, touching harihari.
sampai tak larat aku dengar bapak aku perli,

' nak nangis lah tuh.'

yelah aku lah si cengeng bermata goldfish.
(cess aku ta suke!)


berbalik kepada cerita yg aku tengok tuh.
aku tengok lovestory. made in japan.
biar aku sinopsis kan cerita tu.

watakwatak yg dikenal pasti:
1. seorang perempuan
2. seorang lelaki

pekerjaan yg dikenal pasti:
1. perempuan jadi si cuci rambut
2. lelaki jadi si camera

cerita bermula bila 2 insan lain jantina bertemu.
cerita berakhir bila 2 insan sekali lagi bertemu.

- maaf si penulis tak belajar lagi di sekolah bagaimana mahu m'sinopsiskan cerita. huhu

berbalik kepada cerita yg aku tengok tadi.
cerita ni lain sikit pasal tiada dialog. apa guna dialog kalau hanya nak mengeluarkan ayat2 jiwang dan mengungkapkan 3 perkataan sahaja 'i love you'. tidak perlu tidak perlu.
eh tapi kalao ada dialog pon, bukan aku phm.
hahahaaaa

*ketawa dengan riang*

cerita nih hanya ditemani nada si perempuan menyanyi.
walaupun aku tak tahu apa perempuan tuh nyanyi, tapi aku tau tuh mesti lagu jiwang.
mungkinkah senikatanya berbunyi begini.

'ku tinggalmu dalam kesedihan
habis mataku kau ambil

sampai aku buta

tak nampak wajah manismu lagi

tapi aku rela

dah memang nasib badan..'

tet!

-
maaf si penulis tak belajar lagi m'translate senikata lagu.

okeh penat aku bagi sinopsis yg meraban tak tentu hala.
jadi baik kamukamu lihat sendiri cerita tuh.
selamat makan popcorn.

-maaf cerita ini tiada title. si director tak mahu bgtahu aku.
video

25/10/08

si semut dalam dunia gajah

perjalanan membosankan dalam dunia myspace buat aku tercari2 blog untuk di baca.


'hebat!' aku suke blog engkau wahai insaninsan berseni. yerh sedikit jeles dengan engkau sebab aku tak sehebat kau memuntahkan idea. aku mengidam mahu tulis macam kau. tidak berbunga tidak berpuitis tapi cukup sekadar kehebatan engkau bersuara buat aku rasa kecil si mentah baru cubacuba sukasuka dalam bidang penulisan.

*sebakul rasa 'malu!'*


yerh aku memang reality sangat tidak hebat menulis. subjek bahasa aku macam ayam. tidak sehebat wong peggy mengarang kisah. err secara luhurnya aku tak heran penulisan bak karayawan novel beliau. langsung tidak walaupun hebat meyh di mata kanniga. amaran! ini bukan ayat tidak puas hati.


percubaan sebagai blogger buat aku ingin mencurahkan segala pendapat? idea? isihati? ketidakpuasanhati? tak tahu la deh! aku sukasuka cerita walaupun sometimes aku kena mengaku jua ia agak 'empty!' haha.


kosong tetap menawan bukan?


dan situasi aku: bayangkan sahaja seperti semut dalam dunia gajah. pergh!


video

19/10/08

keempat exam lagi dan lagi

tiba di sana about 8:45am. ramai giler manusia ramai gile si mata 4 ramai gile si tudung putih ramai gile manusia. sume na gi amek exam mrsm. ye2 aku sdikit nervous sbb aku ta study ape2 pun. lg plak exam nih lagi susa dari pmr. ha mmpos lah kaw!


yg pegi masa tu 11 org je frm skola aku. aku, arisha, siti pai, nq, hadri, shoban, sara, fara, keoi, nadir n wey. mule2 smpai aku ta tau lah. aku smpai2 je da nmpak budak2 laki tuh btenggek kt tepi jalan. oh aku mula2 pkai spek gi sane. tp lps tuh aku gi bukak. ramai sgt manusia wearing a spek. segan silu aku. lpas tu aku nmpak budak tusyen aku. ha btambah2 lah sebakul rasa malu kat kpala aku. hahah. tpakselah aku brabun sementara kat situ.


kelas aku kt 2b. 1st exam is ujian kperibadian. ade 100 questions yg blum trjawab n mmerlukan aku utk mnjawab dlm masa 30minit sahaja. bukak je buku soalan ade gak lah soalan aku na gelak2. dia tanye hobi lah, fberet game lah, keta idaman lah. honestly aku ta expect pun soalan tu akan muncul. tp bile fikir balik, ye ade udang di sebalik batu soalan2 tuh. hm tatau lah ape udangnye ape batunye.


2nd exam. masuk2 je kne mara. woh aku lmbat 5 minit pun na marah. relax ah. pastuh lupa bwk clculator skali. lagi giler aku. nsib si fai tu silap bwk clculator. dy bwk clculator aku. so aku gune kjap. pastu pass kt dy balik. sengal gile soalan tu. ntah ape2 dy tanye pun aku ta phm. sakit hati je. ke aku sorang je tatau buat itu soalan. hahaha. sengal gile.


3rd exam. ok lah. science tida senang tida susa. at least aku tadelah bantai taram sume je soalan di depan mata. haha. lpas tuh balik! ha sekarang baru merdayka btul2. oh bahagia bahagia. cant wait 4 hari esok. mau jalan bjalan dengan afiq. haha.

18/10/08

ketiga merdayka haha

bismillahirahmanirrahim
saya azyansyahirah mula menulis


gembira suka bahagia. aku yg merdeka.

'tanggal satu tujuh.
bulan oktober dua ribu lapan.
merdeka merdeka.'

akhirnya saat yg dinanti2 kan kembali jua. woh bahagia. hari2 boleyh online. hari2 boleh mgiler. hari2 boleh bsuka ria. adush bes2. ta sabar menanti hari esok dan esok tanpa sekolah. tanpa buku disisi. haha


habis je pmr. kebabom bom bom. bunyik mercun tanak kalah. nak tercabut jantung aku. kemudian askar2 bergerak ke moms. saat2 indah? ha ye kot. haha. yg pegi time tuh, aku , salman, mizan, ariha, aimy n siti pai. ktorang lalu jalan aku rasa agak jauh tapi penuh kebebasan. ye indah walaupun agak bserabut.





tiba di moms. ok ade 1 kjadian ta bes blaku. seyesly TIDAK BEST. seyesly TIDAK MGEMBIRAKAN. n seyesly sgt MENYEDIHKAN juga. hu ok3. pnuh emosi btul. ok3 kemalasan bercerita nanti bergenang air mata. huhu


balik rumah je tido. woh baru sekarang dapat tido dengan bahagia. mimpi pon indah2 je. dengan hujan nye. pergh syok gile ahh tido. hahha


14/10/08

kedua akulah si pmr-er

bismillahirahmanirrahim
saya azyansyahirah tukang tulis


aku yg sedar !
baru sekarang tau masa itu memang emas. baru sekarang mahu masa d kembalikan. baru sekarang mahu bukak buku. baru sekarang kesedaran itu sampai. baru sekarang rasa gelabah tahap mgiler. kenapa baru sekarang tanda soal.
huh poyo giler aku! haha


tak kesah la sesingkat mana masa itu tak kesah la selaju mana masa itu. yg penting usaha. ye aku rasa usaha aku ta seberapa. tp aku tanak la result aku ta sbrapa gak. takut malu mnyesal. aku pon nak bangge dapat result power2. at least harapan na merasai sesuatu yg baru d tempat baru akan tcapai bukan?


hari pertama aku si pmr-er.
geram ! seminar omongan kosong lagi menyakitkan. ye aku tau lah spot. tp cakap cm semangat je klua. bile da cakap spot aku pon focus spot tu jela. ha amik kau. langsung ta kua. padan dengan muka. hu geram ! bm, aku agak kepelikan awat bm aku semakin lama semakin teruk semakin bangang di mata jawapan. aduhh hopefully a. amin. paper2 bm aku sgt blank. blank. blank. bpe minit kemudian baru ok sikit. tu pon tah ape aku mncarut. sgt memalukan bangsa melayu ta reti mlayu. bengap btul. agama. em oklah. at least ta mmbengangkan sgt pasal ade yg spot klua walaupun sconet saja. alhamdulillah.



hari kedua aku si pmr-er.
masa blog ni ditulis aku baru balik dari skolah. baru habis paper2 science. pergh siot. giler ahh soklan die. pusing2 palotak aku jd nya. tp alhamdulillah aku dapat jawab semua soalan. ahh tembak pon jawab gak per.. td kat skola, masa paper1 science aku bwk mesin kira2 bsama2. tibe2 ade pngawas peksa ni kata ta bleyh. ta bleyh guna ini mesin kira2. konon boleh diprogram lah. aduh gile super gaban Z, aku risau esok punye math. takan na bli mesin kira2 model 350 kot. pembaziran! guna 1 hari je. pastu ntah ape2 pengawas2 peksa tuh bincang, tiba2 aku dapat balik mesin kira2 ku. runsing punya pasal. 2x aku tanya pengawas peksa tuh mesin kira2aku ni boleyh guna ta. dia kata insyaAllah. harap je boleh guna. amin.



ha esok subj sejarah. kegemaran kegemaran. hahah. sekian terimakasih daunklady, aku ade misi mau tgk cite olivia. semoga hari esok lagi baik dari hari ini. amin.